2024. május 5. vasárnap - Györgyi napja
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Belépés
Emlékezz rám

Beiratkozási információk  
Beiratkozási információk
2024. április 17, szerda

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 45. § (1) bekezdése értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni. 
A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22.§ (2) bekezdése értelmében az adott évben tanköteles korba lépő gyermeket a szülő köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára.

A 2024/25. tanévre szóló általános iskolai beiratkozás időpontjai:

  • 2024. április 18. (csütörtök) 8-18 óra között
  • 2024. április 19. (péntek) 8-16 óra között

A szülők, illetve a törvényes képviselők a 2024 szeptemberétől tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratását – a személyes ügyintézés előtt 2024. 03. 27-től már előzetesen, online is elindíthatják a KRÉTA felületen. Az elektronikus jelentkezés nem váltja ki a személyes beiratkozást, de meggyorsítja az ügyintézés folyamatát.

A korábbi éveknek megfelelően a szülő/törvényes képviselő csak egy általános iskolába nyújthatja be gyermeke jelentkezését. Ez lehet a körzetes vagy a választott iskolája. Ha valaki a választott iskolába jelentkezik és tölti fel az adatokat, nem kell külön a körzetes iskolában is megjelennie.

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. EMMI rendelet 22.§ (4) bekezdése értelmében az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor

  • a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat,
  • illetve a rendelet (7) bekezdés értelmében pedig az intézmény a gyermek lakcímkártyájáta (7) bekezdés értelmében pedig az intézmény a gyermek lakcímkártyája alapján ellenőrzi, hogy a lakcímnyilvántartásban a tanuló lakóhelyeként vagy tartózkodási helyeként az iskolai beiratkozás első határnapját megelőző három hónapnál régebb óta szerepel-e.

A személyes beiratkozásra az alábbi nyomtatványokszükségesek: (amennyiben nincs lehetőségük nyomtatásra, a helyszínen tudjuk a nyomtatványokat biztosítani)

Továbbá felhívom szíves figyelmét az Nkt. 72. § (1a) bekezdésében foglaltakra:

„A szülő kötelezettsége, hogy a nevelési-oktatási intézménnyel óvodai vagy tanulói jogviszonyban álló, cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, fokozott kockázatú allergiás betegséggel diagnosztizált gyermeke fokozott figyelmet igénylő egészségi állapotáról és a megteendő sürgősségi intézkedésekről

a) beiratkozással egyidejűleg, vagy

b) a diagnózis ismertté válását követően haladéktalanul

tájékoztassa a nevelési-oktatási intézményt, továbbá köteles gondoskodni arról, hogy az életmentő gyógyszert a gyermek, tanuló mindig tartsa magánál.”

 

 

Szendehelyi Német Nemzetiségi Általános Iskola
2640 Szendehely, Szabadság u. 2-4.
Email: iskola@sende.edu.hu Telefon: 376-166 Fax: