2024. április 26. péntek - Ervin napja
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Belépés
Emlékezz rám

Európai Diáksport Napja  
2017. november 20, hétfő

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) idén szeptember 29-én rendezte meg az Európai Diáksport Napját, amely hazánkban idén közel ezer iskolát és háromszázezer gyereket mozgatott meg. Az Európai Sporthét eseménysorozat részeként zajló sportnap Európában összesen huszonhat országban zajlott, kétmillió iskolás részvételével.

Az Európai Diáksport Nap lényege, hogy a regisztrált iskolákban két órát szervezett körülmények között sportoljanak, mozogjanak a gyerekek. Az egyetlen ajánlott programelem az adott évnek megfelelő, idén 2017 méter lefutása volt. A sportnap célja, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a felszabadult, közös mozgás élményét. Az évek során folyamatosan növekvő érdeklődést jól mutatja, hogy 2009-ben még csak 68 iskola regisztrált, míg idén már 1000 intézmény vesz részt a kezdeményezésben.

A mi iskolánk tanulói is teljes létszámban vettek részt a meghirdetett programon. Egy közös zenés aerobic után a 137 diák Mácza tanár úr vezetésével,  pedagógusokkal, a mozgást kedvelő és éppen ráérő szülőkkel - 17 fő -  a már előzetesen lemért 2017m -es úton,  lassú futással - kocogással -   két részletben teljesítette a távot.
A táv első felét végig futva, kocogva, míg a második szakaszt az erdőben kijelölt terepfutással. Mivel ez már főleg az alsó tagozatos gyerekeknek nehéz kihívás jelentett, itt a terepviszonyoknak megfelelően a séta is engedélyezett volt.

Az előzetes szervezési feladatok között a legnagyobb kihívást az alsós osztályok futás közbeni felügyelete jelentette, melyet úgy oldottunk meg, hogy minden kis csoporthoz felsős osztály lett hozzárendelve, kiknek feladata a balesetmentes végrehajtás, a buzdítás és az osztályok egyben tartása volt.

A futás feladatot a természetben - az iskolánkhoz közeli, az országos  kék-túra útvonal településünkhöz tartozó részén - bonyolítottuk le.

A két etap közötti időt a katalinpusztai Szabadidő és Turisztikai központban - "Hangya Dani "- kialakított játszótéren töltöttük el,  ahol különböző  versenyeken - mászógyorsaság, rövid távú futások, labdás ügyességi feladatok,  csapatversenyeken - bizonyították   ügyességüket a gyerekek.

A program elérte célját, melyet a mellékelt fényképek is bizonyítanak.

Szendehelyi Német Nemzetiségi Általános Iskola
2640 Szendehely, Szabadság u. 2-4.
Email: iskola@sende.edu.hu Telefon: 376-166 Fax: