2024. április 26. péntek - Ervin napja
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Belépés
Emlékezz rám

Információk tanévkezdéshez  
2020. augusztus 29, szombat

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Már csak néhány nap, és kezdődik az új tanév, ami a szokásostól eltérő előkészületeket is igényel. A járványveszély miatt továbbra is legfontosabb feladatunk tanulóink, pedagógusaink, dolgozóink egészségének a megőrzése. Ennek ellenére mindannyian bízunk a zökkenőmentes tanévkezdésben és már nagyon várjuk a találkozást a gyerekekkel.

A kormány döntése szerint szeptember 1-én a hagyományos oktatási rend szerint elindul a 2020/21-es tanév. Mindez felelős magatartást követel felnőttektől, gyerekektől egyaránt.

Kérjük, kerüljék el érkezéskor az intézmény előtti csoportosulást, vagy viseljenek maszkot.

Az osztályteremben a maszk használata nem kötelező. Kérjük, hogy a kísérők, szülők kizárólag személyes jelenlétet igénylő ügyintézés céljából lépjenek az épületbe, egyébként csak a bejáratig kísérjék gyermeküket. Délután is a bejárat előtt várakozzanak a tanítóval megbeszélt időpontban.

Az épületbe csak alapos kézfertőtlenítés és testhőmérséklet mérés után lehet belépni, ami a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőknél történik.

Tanévnyitó ünnepségünket 2020. augusztus 31-én hétfőn 17 órakor tartjuk a tornacsarnokban, melyre ünneplő öltözetben várjuk a tanulókat. Szülői kiséret kizárólag az elsős tanulók és új diákjaink esetében lehetséges, tanulónként maximum 2 felnőtt. A tanévnyitó után az elsős szülők átvehetik gyermekük tankönyveit, a többi tanuló az első tanítási napon kapja meg azokat.

Az iskolabusz az évnyitóra és utána haza is szállítja a gyerekeket. A buszon szájmaszk használata kötelező.

Indulási idők:

Diósjenő: 16.00     Berkenye: 16.10 (felsős tanulók)   16.30: (alsós tanulók)         Katalinpuszta: 16.45, majd az ünnepély után (ha szükséges két menetben) vissza.

Szeptember 1-én három tanítási óra lesz, 10.40-kor csengetnek ki. Ezután a gyerekek hazamehetnek, de igény esetén 16.30 óráig felügyeletet tartunk. Az első tanítási napon étkezés nem lesz. Az étkezési igényeket a titkárságon lehet pontosítani.

Az iskolabusz menetrendje az első tanítási napon:

Diósjenő: 7.00   Berkenye: 7.10 (felsős tanulók)   7.30 (alsós tanulók) Katalinpuszta:7.45                                                              Hazafelé 11.00 és 15.00 órakor indul Katalinpuszta-Berkenye-Diósjenő útvonalon.

A többi tanítási napon:

Diósjenő: 7.00   Berkenye: 7.10 (felsős tanulók)   7.30 (alsós tanulók) Katalinpuszta:7.45 délután 14.00 és 15.00 órakor indul hazafelé a járat.

Kérdés esetén a 35/376-166 telefonszámon szívesen rendelkezésükre állunk.

Götzné German Mónika intézményvezető

Szendehelyi Német Nemzetiségi Általános Iskola
2640 Szendehely, Szabadság u. 2-4.
Email: iskola@sende.edu.hu Telefon: 376-166 Fax: