2024. május 5. vasárnap - Györgyi napja
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Belépés
Emlékezz rám

IT busz   
2023. március 9, csütörtök

Az IT a jövő/d! iskolai turné keretében 2023.02.17-én iskolánkba is ellátogatott az IT turnébusz. A program keretében délelőtt öt 45 perces informatika órán, párhuzamosan– 16 gyerek a buszban 3D tervezéssel, 16 gyerek az egyik berendezett tanteremben LEGO robotok programozásával ismerkedett. Délután pedig workshopon a buszban microbitezhettek a tanulók.

A nap szülői beszélgetéssel záródott melyen igen fontos témákat boncolgattak.

» Baj-e, ha „kütyüzik” a gyerek? Mennyi időt ajánlott a gép előtt tölteni?

» Mit engedjünk és mit ne a gyereknek?

» Hogyan változtatja meg a modern technológia az életünket?

» Hogyan változik a munkaerőpiac?

» Milyen készségekkel lehet érvényesülni ma – és holnap?

» Hol, hogyan fejleszthetők, sajátíthatók el a jövőbeni érvényesüléshez szükséges  készségek.

 

Lieszovszki Lilla és Vasas Bertalan 8. osztályos tanulók beszámolói:

Múlt pénteken volt lehetőségünk megtekinteni egy buszt, mely informatikai eszközökkel, 3D nyomtatóval volt felszerelve. Sok érdekességet tudhattunk meg a 3D nyomtatásról, sőt még mi magunk is tervezhettünk pár apró kis figurát. Azt is elmesélték nekünk, hogy ma már nem csak kis karaktereket nyomtatnak, hanem házakat is. Ezután következett a robotika. A kis robotokat saját elképzelésünk szerint programozhattuk be, majd megbeszéltük, hogy hol találkozhatunk robotokkal, mire jók ezek a robotok. (L.Lilla)

 

A pénteki nap folyamán, iskolánkat meglátogatta egy informatikai csapat, akik egy modern, profi laptokokkal felszerelt, egy 3D nyomtatóval ellátott buszt mutattak be. Betekintést nyerhettünk a 3D technikába és meséltek a modern gépekről. Megtudhattuk azt is, hogy például nem csak kis figurákat lehet nyomtatni, hanem akár házakat is. Egy tervezőprogram segítségével mi magunk is tervezhettünk látványtervet 3 dimenzióban, olyan közösségi dolgokat, amelyeket szívesen látnánk viszont az iskola udvarán. Sok kreatív ötlet volt, végül szavazhattunk mely terv nyerte el a legjobban a tetszésünket. Mindezek után betekintést nyerhettünk a robotika misztikus világába. A robotokat saját szájízünk szerint beprogramozhattuk. Valamint megbeszélesre került hol is használjuk ezeket a mai világunkban. (V. Bertalan)

 


Szendehelyi Német Nemzetiségi Általános Iskola
2640 Szendehely, Szabadság u. 2-4.
Email: iskola@sende.edu.hu Telefon: 376-166 Fax: