2024. április 20. szombat - Tivadar napja
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Belépés
Emlékezz rám

Pályaorientációs nap  
2018. április 24, kedd

 

Február utolsó napján pályaorientációs céllal szerveztünk egy tanítás nélküli munkanapot. Az iskola minden osztálya életkorának megfelelő helyszínen üzemlátogatáson vett részt. Az alsó tagozatos osztályok a Bonbonetti Kereskedelmi Kft. budapesti látogatóközpontjában vettek részt 90 perces vezetett túrán, ahol ismeretterjesztő mozi, játékos kalandok, édes meglepetésekkel teli üzemlátogatás várt rájuk.

Az 5. osztályosok Pomázra utaztak, ahol az ICO Magyarország Zrt., Közép-Kelet-Európa legnagyobb író- és irodaszergyártója engedett bepillantást számukra az írószerek gyártási folyamatába.

A hatodik, hetedik és nyolcadik osztály az etyeki Korda Filmstúdióban tett látogatást. Az érdekes programban megismerkedhettek a filmgyártás folyamatával az ötlettől a megvalósításig. A program első részében  megtekintettük  a  Korda   Sándornak emléket állító kiállítást és a filmkészítés kulisszatitkaiba is bepillanthattunk. Hallhattunk a sminkesek, az operatőrök, hangtechnikusok, a díszlet és jelmeztervezők munkájáról. Kipróbálhattuk a filmekben alkalmazott zörejeket és a zörejek keltésének modern, számítógépes  megszólaltatását. Az interaktív kiállításon megtapasztalhattuk, hogy a kamerán keresztül sokszor nem a valóságot látjuk.

A program második részében a  rövid sétát tettünk a Korda Stúdió területén, kívülről megnéztük  a „műtermeket”, sétálhattunk a kültéri  helyszínen megépített New  York-i utcán és egy itáliai középkori város díszletei között. A  vezető többször kihangsúlyozta, hogy egy -egy produkció megvalósításában mennyiféle képesítéssel rendelkező embernek kellett együttműködnie, hogyan „szolgálta ki” az egyik szakma a másikat.

 

Szendehelyi Német Nemzetiségi Általános Iskola
2640 Szendehely, Szabadság u. 2-4.
Email: iskola@sende.edu.hu Telefon: 376-166 Fax: