2024. március 29. péntek - Auguszta napja
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Belépés
Emlékezz rám

Új tantermi berendezés a Német Szövetségi Belügyminisztérium támogatásából  
2020. január 27, hétfő

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és a Baden-Württemberg International között létrejött megállapodás alapján a Német Szövetségi Belügyminisztérium által a  települési nemzetiségi önkormányzatok fenntartásában álló német nemzetiségi iskolák többcélú helyiségeinek berendezésére kiírt pályázat keretében a Szendehelyi Német Nemzetiségi Általános Iskola 3834,31 Euró támogatásban részesült.

A pénzösszeget az étkező áthelyezése során felszabadult üres tanterem berendezésére használtuk fel, 18 db háromszögletű és 2db trapéz alakú asztalt, 25 db állítható magasságú széket és 7 db paravánt vásároltunk.

A bútorok gyorsan és egyszerűen átrendezhetőek, ezáltal lehetővé teszik a tanítási órán a változatos munkaformák – csoportmunka, páros, egyéni és frontális munka – alkalmazását.

Az új berendezéssel korszerű tanulási teret tudunk kialakítani, ami hívogató a diákok számára, remélhetőleg tanulási motivációjukat is erősíti és tanár és diák számára olyan atmoszférát teremt, ahol jól érzik magukat. A terem többek között helyet biztosít a nyelvi órák csoportbontásban történő lebonyolításához, a népismeret szakkörnek valamint alkalmanként a hagyományőrző egyesület kóruspróbáihoz is.

Szendehelyi Német Nemzetiségi Általános Iskola
2640 Szendehely, Szabadság u. 2-4.
Email: iskola@sende.edu.hu Telefon: 376-166 Fax: